Tuesday, 8 May 2018

Selamat Mengundi PRU 14

Siapa yang balik kampung untuk mengundi? Selamat balik kampung dan berhati hati semasa memandu

Kepada yang memandu jauh, pastikan kenderaan anda berada dalam keadaan yang baik dan tiptop. 

Ini tips saya kongsi dari Team LAAWRI WORKSHOP




LAAWRI WORKSHOP standby 24jam untuk breakdown servis. Jika nampak lori rosak, boleh minta depa call hotline 012-4038335 untuk bantuan lanjut.

Semasa memandu, jika mahu berhenti ataupun mahu masuk ke kanan atau kiri jalan, sila bagi petunjuk signal supaya kenderaan dari depan atau belakang tahu ke mana kita mahu pergi. Mungkin dengan tindakan kecil kita ini boleh menyelamatkan banyak nyawa. 

Selamat pulang ke tempat mengundi masing masing. Have a safe journey.



🚚🚚🚚 LAAWRI WORKSHOP adalah bengkel
lori yang terletak di Shah Alam, Selangor. Boleh refer website www.laawriworkshop.com.my





Jom balik mengundi!

LiyaNurli Salleh




Monday, 7 May 2018

Pilihan Raya ke 14, PRU 14

Salam

Setelah lama menghilang, tetiba tajuk kemain Pilihanraya ke 14

Tahun 2018, melalui PRU ke 14, kali ini sedikit sedar berada di musim pilihan raya. Bukan mahu menulis atau berkempen tentang sila undi siapa. Sebagai rakyat Malaysia, hanya menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi untuk memilih pucuk pimpinan untuk terus membangunkan negara dan yang paling penting menjaga kebajikan rakyat jelata. Sebagai pemimpin, siapa yang patut berkorban terlebih dahulu sebenarnya?

Ceritanya, mama sudah bising supaya semua balik mengundi. Tunaikan kewajipan kepada agama bangsa dan negara.
Mama yang terlebih risau dan mama yang terlebih fikir bila kelihatan seperti anak anak taknak balik mengundi.

Sejujurnya saya berusaha balik untuk menggembirakan hati mama, dan seterusnya untuk menunaikan tanggungjawab kepada negara.

Bak kata mama: nak menjawab nanti bila ditanya kenapa tak mengundi? Dan bila mengundi pun ditanya juga.. kenapa undi si polan sipolan itu? apa justifikasinya? banyak persoalannya kan. 

Apapun yang dipilih, janganlah kerana berbeza sokongan, jadi bergaduh pula. 

Sama samalah kita meraikan apa pilihan setiap manusia itu.. Usah bergaduh kerana parti. 

Meriah dan juga menjadi sumber rezeki bertambah tambah kepada yang terlibat. 

Selamat berjuang kepada yang menjadi calon.

Selamat berjuang kepada pengundi pengundi yang bijaksana.

Semoga yang menang, terus mendahulukan kebajikan rakyat dan bukannya hanya mengenyangkan perut sendiri terlebih dahulu.




Rezeki orang bisnes printing. Car Sticker Magnet dari Jom Printing. Ambil kesempatan menjual lah kan?




Sokong siapa? Ada lagi satu sticker Keadilan yang belum siap. Seperti lalang pula kan? semua sticker ada ditampalnya. Kami nak jual sticker magnet sebenarnya. 

Bila dah habis musim pilihanraya ni, boleh buat sticker lain pula. Nak buat sticker logo sendiri pun boleh. Jadinya bila tampal di kereta, boleh buka dengan mudah tanpa risau kesan sticker melekat.



😎😎😎 Semoga terus rajin menulis di blog ini


Salam kasih sayang

Liyanurli Salleh
1609pm, Isnin




#liyanurlisalleh
#pru14

Thursday, 1 February 2018

1 February 2018, 6tahun berlalu

Hari ini rasa mahu menulis
Melalui fasa sekarang
Dan nikmat nikmat yang telah Dia berikan
Mahu meminta apa lagi

Tetapi sebagai hamba
Tetap tidak pernah puas
Mahu lebih baik dan baik dan baik

dan hati berkata bukan hanya semata mata kerana diri ini
tetapi kerana yang lain juga
Entah aku pasti ia bukan semata mata kerana aku

Semoga terus diberikan rezeki yang melimpah ruah
Yang berkat
Yang bermakna untuk semua
Yang berguna untuk setiap yang bersamaku
Kerana aku mahu mereka bergembira
dan sangat mencintaimMu ya Tuhan

Terima kasih untuk segalanya
Terima kasih untuk yang telah lepas
Terima kasih untuk yang sekarang
Terima kasih untuk yang akan datang
Terima kasih untuk semuanya

Terima kasih Ya Allah

syukur dan syukur hanya itu yang hanya mampu dilafazkan



LiyaNurli Salleh
1 Februari 2018
2140pm

Friday, 26 January 2018

Jalan-Jalan: The Pines Hotel, Melaka 13 - 14 January 2018

Melaka
13,14 January 2018

First trip jalan jalan di tahun 2018. 

Lamanya baru nak tulis di sini. Inipun sebab nak padam gambar 



Gambar asal boleh



Sebelum check in, berhenti makan asam pedas kat OPegoh. Orang paling happy berjalan itu budak kecil



Check in di malam hari



Pagi buffet breakfast, Adam dan Amni yang dah tak selera nak makan, sebab nak mandi swimming pool


 
Budak mudah ke mana mana ni, makan makanan orang tua ja dia nak



Time for swimming, dan airnya sangat sejuk membeku.. makanya tak tahan depa swim sekejap ja dan main 



Terima kasih dayang dayang meneman



Penat swimming dah hahaha



Sambung tidur lepas swimming



Masa untuk pulang sudah

Itulah aktiviti ke Melaka
Bermalam kat hotel, jam 2petang keluar lepastu pergi cari makan





Akhirnya dapatlah juga merasa kuih keria antarabangsa. Terima kasih Cik yang tolong beratur panjang untuk dapatkan keria ini. Boleh lah hahaha. Dan list goes on makanan lain yang tak sempat nak ambil gambar duk berkuntau dengan anak anak. 

Nak datang melaka lagi? Sudah tentu walau kadang tak tahu nak tuju ke mana. Pastinya tetap akan datang lagi..

Next trip? 

Semoga terus direzekikan untuk terus berjalan jauh sedar diri



LiyaNurli Salleh

Thursday, 11 January 2018

The Greatest Showman : 10/1/2018

Semalam, Rabu 10.1.18

Pergi tengok wayang. Sendirian sorang sorang pergi tengok wayang. Terima kasih ada yang nak jaga Azri. Adam Amni sekolah dan mama pergi lah sendirian berhad.

Depa beria, pergilah tengok, jangan risau kami jaga Azri. Hoho terima kasih daun keladi, nanti jaga lagi yaa. Nikmat tuhan yang tak dapat dinafikan lagi. Dikurniakan orang terdekat yang saling membantu. 

Jam 2.30petang pergi One City. lewat 15minit tetapi masih boleh follow lagi ceritanya. Dan menangis sendirian. 

Disaat semua orang tak boleh menerima diri kita, yang penting kita yang terima diri kita first
Disaat segalanya lebur, itulah hakikat yang sebenarnya

Mata terbuka belum tentu sedar
Mata tertutup belum tentu buta

Dan kita memang terlalu asyik dengan mimpi yang disangka realiti, dan realiti adalah mimpi.. hanya bila segalanya lebur hancur kosong.. masa itulah mana yang benar 

Dan bila mana orang mengatakan benar, belum tentu ia benar
Dan bila orang mengatakan itu salah, belum tentu ia salah

Dan terpulang kepada kita sendiri mahu mencorak hidup bagaimana
Bagaimana mahu pilih hidup dalam perancangan atau hidup bebas tanpa judgement 

Bebaskanlah diri dari penjara diri sendiri 



Mahu jadi apa?
Jadilah apa sahaja, pakailah segala topeng yang mahu dipakai.. kerana dipengakhirannya hanya kita yang bertanggungjawab kepada diri sendiri..

Pergilah tengok dan belajarlah. Semoga mendapat sesuatu



LiyaNurli Salleh
Yang masih lagi mencari makna kehidupan
1.39pm
11.11.2018

Wednesday, 10 January 2018

Hidup di landasan sendiri

Usah terlalu membandingkan diri dengan orang lain

Dia lebih itu, aku kurang ini
Patutnya aku begitu begini

Semua dia lebih, itu dia dapat ini dia dapat.. sehingga lupa dengan nikmat yang telah diberi Tuhan kepada kita

Sehingga lupa seberapa banyak sudah Dia beri

Berjalan ditrack sendiri
Fokus kepada perkembangan diri sendiri

Terlalu fokus kepada orang lain, hanya membantut kemajuan diri sendiri

Untuk menjadi hamba bersyukur, sentiasa bersyukur betapa banyaknya nikmat yang telah dinikmati..

Impian tetap ada
Cita cita tetap ada
tetapi usah terlalu larut sehingga memudaratkan diri sendiri

Semua yang berlaku dan bakal berlaku telah ada aturanNya

Rezeki, tepat masanya, tibalah ia

Terima kasih Ya Allah.. untuk semua ingatan yang hadir..

#ingatandirisendiri
#ertihidup


LiyaNurli Salleh

Monday, 1 January 2018

1.1.2018 , Selamat Tahun Baru 2018

Gambar passport pada tarikh 1.1.2018, Isnin






Apa azam tahun baru? Honestly as a person im just living moment to moment dan tak suka stress sendiri. looks like seperti orang tiada pegangan. Tetapi itu hanya pandangan manusia kepada manusia lain sahaja. Apa pandangan orang pun, apa pandangan diri sendiri kepada diri sendiri?


As a business person, kenalah bawa diri sebagai orang bisnes dan sudah tentu ada target yang mahu dicapai. Masih lagi berkira kira nak jadi apa. Sama ada mahu terus berubah menjadi diktator atau tetap juga give and take. Just give the chance and lets growth together


Sebagai ibu? just follow the flow walau at this moment rasa mahu jadi mak yang tegas dan diktator juga.. tapi soalnya betul ke anak anak akan jadi “orang” ? atau mungkin sedikit firm dan bagi depa rasa susah banyak. Nampak seperti senang sangat kan, apa yang nak semua mak layan ja.. lepas ni kita main tarik tali je lah.. As a human, moga lebih sayang diri sendiri more than orang lain, walau kononnya pay yourself first, tapi tetap juga nak menggembirakan orang lain dulu. Tahun 2018, jadi lebih firm dengan diri sendiri dan sayang diri sendiri dulu. Cukuplah jadi baik sangat walau sedar kena buli dan orang ambil kesempatan jaa


Walau pelik bunyinya azam ini, its okay.. masa untuk menikmati kedamaian dan hidup diri sendiri. Kelihatan seperti kejam tetapi mungkin masanya telah tiba... Berjalan dengan menikmati setiap kejadian dengan penuh kesedaran.. banyak yang boleh dipelajari dan disedari.. Setiap apa yang berlaku ada hikmah yang tersembunyi yang hanya dapat disedari bila hidup dengan penuh kesedaran



Enjoy every moment


Semoga terus berbahagia 



LiyaNurli Salleh

8.17pm

1st day 2018

Selamat Mengundi PRU 14

Siapa yang balik kampung untuk mengundi? Selamat balik kampung dan berhati hati semasa memandu Kepada yang memandu jauh, pastikan kenderaan ...